Δρ. Ευάγγελος Μπελλώνιας - Πλαστικός Χειρουργός

Μη Επεμβατικές Θεραπείες - FRAXEL®

Γιατί αλλάζει το δέρμα

Η ακμή, η έκθεση στον ήλιο και στην μόλυνση, η εγκυμοσύνη, το στρες, η κούραση, το κάπνισμα αλλά και ο μηχανισμός της γήρανσης κάνουν το δέρμα να χάνει την νεανική του λάμψη, υφή και τόνο.

Ουλές, λεκέδες, θαμπάδες, λεπτές ρυτίδες αλλά και τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης κάνουν την εμφάνιση τους στο πρόσωπο, στον λαιμό και στα χέρια.

Με την πάροδο του χρόνου και την καταπόνηση του δέρματος από τις καθημερινές «καταχρήσεις» και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το δέρμα κουράζεται και ο μηχανισμός ανάπλασης του εξασθενεί. Ο ρυθμός σύνθεσης κολλαγόνου από τον οργανισμό δεν ακολουθεί τον επιταχυνόμενο ρυθμό της αποδόμησης του και οι έως σήμερα γνωστές καλλυντικές ή φαρμακευτικές ουσίες έχουν περιορισμένα αποτελέσματα σχετικά με την σύνθεση του κολλαγόνου. Είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη του κολλαγόνου το οποίο αποτελεί το «πλέγμα στήριξης» του δέρματος που κάνει το δέρμα να φαίνεται γηρασμένο.

Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής

Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει όχι μόνο τα σημάδια της γήρανσης αλλά και την βασική αιτία της γήρανσης του δέρματος. Οι μη επεμβατικές μέθοδοι για την ανάπλαση του δέρματος όπως τo βαθύ χημικό peeling, η δερμαπόξεση με μηχανικό τρόπο ή με laser αλλά και οι χειρουργικές μέθοδοι όπως το lifting έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Προυποθέτουν, όμως, την «απόσυρση» των ασθενών από τις δραστηριότητες τους για διάστημα που ποικίλλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την μέθοδο που θα επιλεγεί.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία του Fraxel

Μετά από εκτεταμένες έρευνες η πρωτοπόρος εταιρεία Reliant ανέπτυξε το FRAXEL που είναι ένα Laser εγκεκριμένο από το Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος. Το Fraxel όχι μόνο απομακρύνει σταδιακά τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας αλλά ενεργοποιεί και τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου.
Η διαφορά του Fraxel με τα παλαιάς τεχνολογίας λέιζερ είναι ότι η επούλωση του δέρματος μετά την θεραπεία με Fraxel είναι γρήγορη και δεν απαιτεί την διακοπή των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Επιπλέον δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της περιοχής.

Κάθε βολή του Fraxel στοχεύει εκατοντάδες κάθετες κυλινδρικές "μικροθερμικές" περιοχές που διαπερνούν τις στιβάδες του δέρματος ενεργοποιώντας έτσι τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου. Κάθε μια από τις περιοχές αυτές δεν υπερβαίνει σε διάμετρο τον πόρο μιας τρίχας και περιβάλλεται από υγιή ιστό. Η νέα αυτή τεχνολογία στον χώρο των λέιζερ δίνει στο Fraxel την δυνατότητα να στοχεύει το 20-25% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος σε κάθε θεραπεία.

Το αποτελέσμα της τμηματικής αυτής θεραπείας είναι η γρήγορη επούλωση χωρίς ενοχλητικούς ερεθισμούς που εμποδίζουν την συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας. Μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία, το ροδαλό, όπως μετά από ηλιοθεραπεία, δέρμα σας θα δώσει γρήγορα την θέση του σε μια ομοιόμορφη, σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα. Το δέρμα θα «ξυπνήσει» και οι επόμενες θεραπείες θα έχουν ένα γραμμικά αυξανόμενο αποτέλεσμα. Ακόμα και μετά το τέλος των θεραπειών το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται. Οι ουλές γίνονται πιο αχνές, οι πόροι μικραίνουν, οι λεπτές ρυτίδες μειώνονται, οι λεκέδες εξαφανίζονται και το δέρμα είναι πιο λαμπερό και σφριγηλό.

Το Fraxel χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στον λαιμό, τα χέρια και το στήθος όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρματος. Ετσι αντιμετωπίζονται οι λεκέδες που δημιουργούνται λόγω ηλικίας ή υπερβολικής έκθεσης στο ήλιο στα χέρια και στο μπούστο. Επίσης βελτιώνεται και η όψη του γερασμένου λαιμού.

Η θεραπεία με Fraxel

Η θεραπεία Fraxel είναι μια σύντομη και σχετικά ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί από 20 έως 60 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που θα επιλεγεί και το μέγεθος του προβλήματος. Εφόσον υπάρχει ένδειξη και για την εξασφάλιση μιας ευχάριστης συνεδρίας, εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό. Ετσι, καθώς η κεφαλή του Fraxel στοχεύει τις μικροσκοπικές κάθετες κυλινδρικές περιοχές του δέρματος, προκαλείται αίσθημα ελαφρών τσιμπημάτων.

Η ανάπλαση της επιδερμίδας αρχίζει άμεσα και το νέο δέρμα εμφανίζεται μέσα στις πρώτες 24 ώρες.

Τις πρώτες μέρες μετά την θεραπεία, το δέρμα είναι ροδαλό όπως μετά από έντονη ηλιοθεραπεία χωρίς όμως να υπάρχει πόνος ή έντονος ερεθισμός.

Το δέρμα παραμένει ροδαλό για περίπου 1 έως 2 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο είναι δυνατή η χρήση πούδρας ή make up από τις γυναίκες. Επίσης οι άνδρες έχουν την δυνατότητα να ξυριστούν. Οπως και μετά από την ηλιοθεραπεία το δέρμα ξεφλουδίζει απαλά και ανώδυνα και η χρήση ενυδατικής κρέμας βελτιώνει την όψη του.

Το δέρμα συνεχίζει να αναπλάθεται για αρκετούς μήνες μετά την κάθε θεραπεία καθώς ο οργανισμός επουλώνει τις κατώτερες στιβάδες του δέρματος που στόχευσε το Fraxel. Η διαδικασία επούλωσης προκαλεί την συνεχή παραγωγή κολαγόνου.

Οπως πάντα η καθημερινή χρήση αντιηλιακού με δείκτη προστασίας άνω του 30 SPF είναι απαραίτητη.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του Fraxel είναι θεαματικά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες περιστατικών πριν και μετά τις θεραπείες.

Περιστατικά

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Laser

Ενέσιμα

 
 

© 2007-2023 Ευάγγελος Μπελλώνιας
Αρχική ΣελίδαΕ. ΜπελλώνιαςΕπεμβάσειςΜη Επεμβατικές ΘεραπείεςΠροσωπικά ΔεδομέναΕπικοινωνία • website by Theratron