Δρ. Ευάγγελος Μπελλώνιας - Πλαστικός Χειρουργός

Μη Επεμβατικές Θεραπείες - BOTOX®

Η βουτυλική τοξίνη ή αλλαντική τοξίνη τύπου Α, η οποία είναι ευρέως γνωστή με το εμπορικό όνομα BOTOX αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα ισχυρότερα όπλα των ιατρών που ασχολούνται με την αισθητική του προσώπου. Ο δράση του ΒΟΤΟΧ παροδικά μπλοκάρει την απελευθέρωση της χημικής ένωσης ακετιλοχολίνης, ουσιαστικά αναστέλλοντας τον μηχανισμό διαβίβασης εντολών από τα νεύρα στους μύες. 

Μετά την έγκριση της ουσίας από το Αμερικανικό FDA το 2002, το ΒΟΤΟΧ επαναπροσδιόρισε τα όρια των μη επεμβατικών θεραπειών και έδωσε σε άνδρες και γυναίκες μια εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού.

Το ΒΟΤΟΧ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών οι οποίοι επιθυμούν την παροδική βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης. Το ΒΟΤΟΧ «χαλαρώνει» τους μύες του προσώπου και το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη όψη του προσώπου που διαρκεί περίπου 4-8 μήνες. 

Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλλει μεταξύ των ασθενών αλλά και της τεχνικής εφαρμογής του κάθε ιατρού.  

Ο σχεδιασμός της θεραπείας γίνεται με στόχο την επίτευξη του καλύτερου και φυσικότερου αισθητικού αποτελέσματος.  Το λεγόμενο «mephisto look», η υπερβολική δηλαδή ανόρθωση των φρυδιών αλλά και η «μάσκα», η ολοσχερής έλλειψη δυνατότητας σύσπασης των μυών του προσώπου, είναι δύο από τα πλέον κοινά αποτέλεσματα κακής εφαρμογής του υλικού. Η αφύσικη όψη του προσώπου δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από την επιδίωξη μιας μεγαλύτερης διάρκειας του αποτελέσματος.

Εκτός από την χρήση του στο πρόσωπο, το ΒΟΤΟΧ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την βελτίωση τικ, ακούσιων δηλαδή συσπάσεων των μυών των ματιών και του λαιμού, τον έλεγχο της υπερβολικής εφίδρωσης, αλλά και τον περιορισμό των ημικρανιών.

Η έγχυση του ΒΟΤΟΧ γίνεται γρήγορα και ανώδυνα με ειδική βελόνα πολύ μικρής διαμέτρου μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Παρενέργειες της έγχυσης της ουσίας που έχουν αναφερθεί στην διεθνή βιβλιογραφία είναι βλεφαρόπτωση, ναυτία, και τοπικός πόνος, ερεθισμός, πρήξιμο, μελάνιασμα και έχουν τελείως παροδικό χαρακτήρα.

Αντενδείξεις στην εφαρμογή του ΒΟΤΟΧ είναι ελάχιστες και αφορούν άτομα με ορισμένες σοβαρές νευρομυικές παθήσεις και εξαιρετικές αλλεργίες. Οπως όμως για όλες οι φαρμακευτικές ουσίες έτσι και για το ΒΟΤΟΧ η παρασκευάστρια εταιρεία αναφέρει προφυλάξεις, παρενέργειες και κινδύνους.  Βάσει λοιπόν των οδηγιών ασφαλείας της Βουτυλικής τοξίνης, τυχόν περιστατικά δυσκολίας στην ομιλία, στην αναπνοή και την κατάποση αμέσως μετά την έγχυση πρέπει να αναφέρονται από τον ασθενή στον ιατρό ώστε να τυγχάνουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς μπορεί να αποτελούν συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης.

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Laser

Ενέσιμα

 
 

© 2007-2024 Ευάγγελος Μπελλώνιας
Αρχική ΣελίδαΕ. ΜπελλώνιαςΕπεμβάσειςΜη Επεμβατικές ΘεραπείεςΠροσωπικά ΔεδομέναΕπικοινωνία • website by Theratron