Δρ. Ευάγγελος Μπελλώνιας - Πλαστικός Χειρουργός

Μη Επεμβατικές Θεραπείες - Radiesse®

Το Radiesse αποτελεί ακόμη μια εναλλακτική στην μη επεμβατική αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου και στο γέμισμα των ρυτίδων.

Το Radiesse της εταιρείας Bioform είναι ένα νέο μαλακό, μη μόνιμο ενέσιμο υλικό που περιέχει μικροσφαιρίδια ανόργανων μεταλλικών αλάτων ασβεστίου (υδροξυαπατίτη) σε γέλη νερού. Ο υδροξυαπατίτης είναι το κυριότερο συστατικό του σμάλτου των δοντιών και χρησιμοποιείται ευρέως ως υλικό μοσχευμάτων στην οδοντιατρική και την ορθοπαιδική χειρουργική. Λόγω λοιπόν της βιοσυμβατότητας του, το Radiesse δεν προκαλεί αλλεργικές ή τοξικές αντιδράσεις και δεν γίνεται τεστ πριν την εφαρμογή του.

Η δράση του Radiesse

Σε σχέση με τα άλλα ενέσιμα υλικά, το Radiesse δρα όχι μόνο γεμίζοντας τις ρυτίδες και τα άδεια - χαλαρωμένα σημεία αλλά συνεχίζει την δράση του σε βάθος χρόνου. Κατά την έγχυση του ο υδροξυαπατίτης διαπλέκεται με τις ίνες κολλαγόνου των παρακείμενων ιστών δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο πλέγμα πάνω στο οποίο ο οργανισμός αναπτύσσει το νέο κολλαγόνο. Δηλαδή, απλά, τα μικροσφαιρίδια του Radiesse ενεργοποιούν τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος γύρω από την περιοχή της εφαρμογής του. Ακόμα και όταν αποδομηθεί το Radiesse από τον οργανισμό, στο σημείο θα παραμείνει το νέο κολλαγόνο που θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το Radiesse έχει ελεγχθεί κλινικά επί σειρά ετών καθώς παλαιότερα χρησιμοποιείτο για την διόρθωση βλαβών στις φωνητικές χορδές. Το 2006 έλαβε την έγκριση του Αμερικανικού FDA και της Ευρωπαικής Ενωσης για την διόρθωση των ρυτίδων, το γέμισμα του γηρασμένου προσώπου και των χεριών και την διόρθωση του περιγράμματος της μύτης, της γνάθου, του πηγουνιού, την ανόρθωση των ζυγωματικών , αλλά και την αντιμετώπιση της λιποατροφίας του προσώπου η οποία παρατηρείται σε ορισμένες ασθένειες.

Η εφαρμογή του Radiesse

Η εφαρμογή του Radiesse γίνεται κατά την διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο ιατρείο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και για τους περισσότερους ασθενείς έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από ένα χρόνο. Συχνά τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν διάρκεια που να προσεγγίζει ακόμη και τα δύο χρόνια σε νεώτερους ασθενείς που δεν καπνίζουν.

Αντίθετα με άλλα ενέσιμα υλικά κατά την εφαρμογή του Radiesse δεν γίνεται υπερδιόρθωση έτσι το άμεσο αποτέλεσμα είναι καλύτερο σε σύγκριση με άλλα ενέσιμα υλικά και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες τους την επόμενη ημέρα. Για τους περισσότερους ασθενείς μια εφαρμογή είναι αρκετή, σε ορισμένους άλλους όμως μια δεύτερη επίσκεψη μετά 2-3 μήνες επιτυγχάνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επιπλοκές δεν υπάρχουν από την χρήση του υλικού, ενώ τυχόν παρενέργειες όπως παροδικές τοπικές εκχυμώσεις, οίδημα και ευαισθησία ή μούδιασμα, οφείλονται στις ενέσεις για την εφαρμογή του υλικού και διαρκούν λίγες ημέρες. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται σε συνδιασμό με χρήση τοπικού αναισθητικού και έτσι οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν μια πολύ ήπια ενόχληση κατά την εφαρμογή του.

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Laser

Ενέσιμα

 
 

© 2007-2023 Ευάγγελος Μπελλώνιας
Αρχική ΣελίδαΕ. ΜπελλώνιαςΕπεμβάσειςΜη Επεμβατικές ΘεραπείεςΠροσωπικά ΔεδομέναΕπικοινωνία • website by Theratron