Δρ. Ευάγγελος Μπελλώνιας - Πλαστικός Χειρουργός

Επεμβάσεις - Κοιλιοπλαστική

Η Κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί άμεσα να βελτιώσει την εμφάνιση γυναικών και ανδρών. Είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται λίπος και δέρμα από την μέση και το κάτω μέρος της κοιλιάς και συσφίγγoνται οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος.

Η κοιλιοπλαστική έχει θεαματικά αποτελέσματα στην μείωση της «πεταχτής η χαλαρωμένης κοιλιάς» και γενικότερα στην διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να σας βοηθήσει εάν:

  • Το δέρμα της κοιλιάς σας έχει χαλαρώσει η κρέμεται μετά από απώλεια βάρους η λόγω περασμένης ηλικίας .
  • Οι μύες της κοιλιάς έχουν χαλαρώσει η έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο (διάσταση ορθών κοιλιακών μυών) συνήθως μετά από την εγκυμοσύνη.
  • Το βάρος σας είναι κοντά στο ιδανικό η το υπερβαίνει έως 30% και παραμένει σταθερό για 6 μήνες.
  • Το τοπικό λίπος δεν μειώνεται παρά την μείωση βάρους.
  • Εχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
  • Κατανοείτε τους κινδύνους οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης.

(Οι παραπάνω παράμετροι είναι απλά ενδεικτικοί και όχι δεσμευτικοί για την αποδοχή ή τον αποκλεισμό ενός υποψήφιου ασθενή.)


Η επέμβαση και η αποθεραπεία

Εάν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς εντοπίζεται κάτω από το ύψος του αφαλού και η απόκλιση του σωματικού βάρους είναι περίπου 10% τότε είναι πιθανό να μπορεί να γίνει μερική (mini) κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση η οποία είναι σαφώς μικρότερη επέμβαση με βραχύτερο χρόνο αποθεραπείας.

Στην περίπτωση όμως που το βάρος παρουσιάζει απόκλιση περισσότερο από 20% από το φυσιολογικό, τότε υπάρχει σαφής ένδειξη για κοιλιοπλαστική. Οταν το πάχος του λίπους κάτω από το δέρμα είναι μεγάλο τότε η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνοδευτεί και από λιπογλυπτική.

Η μερική (mini) κοιλιοπλαστική μπορεί να διαρκέσει 1-2 ώρες ενώ η κοιλιοπλαστική από 2-3 ώρες.

Για την ασφάλεια και την άνεση του ασθενούς γενικά συνιστώ γενική αναισθησία. Σε μερικές περιπτώσεις όμως μπορεί να γίνει συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Συνήθως γίνεται μια τομή χαμηλότερα από την γραμμή του μπικίνι και μια δεύτερη γύρω από τον αφαλό. Το δέρμα και το λίπος αποκολλώνται από τα κοιλιακά τοιχώματα και αφαιρείται το περίσσευμα. Οι κοιλιακοί μύες συρράπτονται στο μέσον προκειμένου να σφίξει η κοιλιά και να λεπτύνει η μέση. Εάν η ποσότητα του δέρματος που αφαιρείται είναι μεγάλη τότε υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης ραγάδων και ουλών. Ο αφαλός ράβεται στην θέση του. Μπορεί να τοποθετηθούν σωληνάκια παροχέτευσης τα οποία αφαιρούνται μερικές ημέρες αργότερα.

Σοβαρές επιπλοκές δεν είναι συνήθεις, όμως όπως σε κάθε επέμβαση έτσι και στην κοιλιοπλαστική υπάρχουν κίνδυνοι. Οι κίνδυνοι αυτοί συνδέονται κυρίως με τον διαβήτη, τα καρδιοαγγειακά και κυκλοφοριακά προβλήματα, τα αναπνευστικά ή τα προβλήματα με το συκώτι, καθώς και με το κάπνισμα ή την λήψη ορισμένων φαρμακευτικών ουσιών.

Οι ουλές κάθε χειρουργικής επέμβασης είναι μόνιμες. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται στην κοιλιοπλαστική δίνουν ουλές που έχουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά και τοποθετούνται κάτω από την γραμμή του μπικίνι ώστε να μην είναι εμφανείς.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ενώ οι λεπτομέρειες του αρχίζουν να φαίνονται μετά 2-6 εβδομάδες όταν δηλαδή υποχωρήσει το πρίξιμο από την περιοχή. Ενα μούδιασμα μπορεί να παρατηρηθεί στην περιοχή γύρο και κάτω από τον αφαλό για τους επόμενους 6 μήνες ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να παραμείνει και για περισσότερο διάστημα. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με συνήθη παυσίπονα ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε ήπια εργασία μετά την πρώτη εβδομάδα, σε πλήρη δραστηριότητα σε δύο εως τρεις βδομάδες και σε κανονική άσκηση σε 4-8 εβδομάδες.

Πιθανές επιπλοκές αφορούν αντιδράσεις στην αναισθησία, αιμορραγία, μόλυνση και καθυστερημένη επούλωση του τραύματος.

Επεμβάσεις

ΣΩΜΑ

ΚΟΙΛΙΑ-ΓΛΟΥΤΟΙ

  • Κοιλιοπλαστική
  • Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική
  • Ανόρθωση γλουτών
  • Βαριατρική χειρουργική

ΣΤΗΘΟΣ

ΠΡΟΣΩΠΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ

 
 

© 2007-2024 Ευάγγελος Μπελλώνιας
Αρχική ΣελίδαΕ. ΜπελλώνιαςΕπεμβάσειςΜη Επεμβατικές ΘεραπείεςΠροσωπικά ΔεδομέναΕπικοινωνία • website by Theratron